POGOJI POSLOVANJA

Podatki o podjetju

Melita Meznari─Ź s.p.
Medribnik 6a, 2282 Cirkulane
DŠ: 62456016

Mati─Źna ┼ítevilka: 9144722000 

Telefon: 051 606 603
Email: info@lepasem.si

Kupca zavezujejo splo┼íni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naro─Źila).

Varovanje osebnih podatkov

Ve─Ź o varovanju osebnih podatkov najdete tukaj (Politika varstva osebnih podatkov).

Vrste uporabnikov

Pravico do nakupa v spletni trgovini Lepa sem imajo vsi, ter se pred nakupom ni potrebno registrirati. 

Dostopnost informacij
Spletna trgovina Lepa sem se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sede┼ż podjetja, mati─Źno in dav─Źno ┼ítevilko),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogo─Źajo hitro in u─Źinkovito komunikacijo (e-po┼íta, telefon),
c) bistvene zna─Źilnosti blaga oziroma storitev (vklju─Źno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka (na─Źin, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno dolo─Źene in razvidno mora biti prikazano, ali ┼że vsebujejo davke in stro┼íke prevoza,
g) na─Źin pla─Źila in dostave,
h) ─Źasovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je ┼íe mo┼żno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, ─Źe in koliko stane kupca vra─Źilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob prito┼żbi, vklju─Źno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali slu┼żbi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene
Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Lepa sem spreminjajo pogosto.  Cene so brez DDV-ja saj po 1.odstavku 94.─Źlena ZDDV-1 nismo zavezancu za DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naro─Źila in nimajo v naprej dolo─Źene veljavnosti.  

Naro─Źilo in cene
Kupoprodajna pogodba med podjetjem Melita Meznari─Ź s.p. in kupcem je v spletni trgovini Lepa sem sklenjena v trenutku, ko podjetje Melita Meznari─Ź s.p. kupcu po┼ílje prvo elektronsko sporo─Źilo o potrditvi njegovega naro─Źila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporo─Źilo o statusu naro─Źila) je v elektronski obliki shranjena na stre┼żniku podjetja Melita Meznari─Ź s.p. in je potro┼ínikom na voljo na njihovo pisno zahtevo. 

Rok dostave 
Zaradi ogromnega povpra┼íevanja, vsa naro─Źila, ki so ozna─Źena: pla─Źilo po povzetju, preko Paypala ali s pla─Źilno kartico preko Stripe-a, odpo┼íljemo v roku 48 ur. Naro─Źila, ki imajo ozna─Źeno pla─Źilo po predra─Źunu po┼íljemo v roku 48 ur, od trenutka, ko prejmemo nakazilo na TRR. Naro─Źila naro─Źena med vikendom in prazniki po┼íljemo v roku 48 ur, od prvega delovnega dne.

Na─Źini pla─Źila

Spletna trgovina Lepa sem omogo─Źa naslednje na─Źine pla─Źila:

 • z gotovino ob prevzemu preko dostavne slu┼żbe GLS, 
 • po predra─Źunu (UPN nalogu) na ra─Źun podjetja,
 • s Paypalom na ra─Źun podjetja,
 • s pla─Źilno oziroma kreditno kartico preko aplikacije Stripe

Stro┼íki pakiranja in dostave zna┼íajo 3,90ÔéČ.

Izdaja ra─Źuna

Podjetje Melita Meznari─Ź s.p. po dostavi in pla─Źilu naro─Źenih artiklov kupcu po┼ílje tudi ra─Źun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na ra─Źunu sta raz─Źlenjena cena in vsi stro┼íki v zvezi z nakupom. Kupec je dol┼żan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naro─Źila.

Kode za popust 
Koda za popust oziroma promocijska koda prina┼ía razli─Źne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Lepa sem. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporo─Źila, v elektronskem sporo─Źilu Lepa sem ali drugih medijih. Koda prina┼ía razli─Źne ugodnosti. Vsaka koda je vedno ─Źasovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem dolo─Źenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:
ÔÇó Izberite izdelke, ki jih ┼żelite kupiti in jih dajte v ko┼íarico.
ÔÇó Na zaklju─Źku blagajne v okence ÔÇŁpromocijska kodaÔÇŁ vpi┼íete kodo za popust in kliknete gumb ÔÇŁpotrdiÔÇŁ.
ÔÇó Za en nakup je mo┼żno uveljaviti le eno kodo za popust.
ÔÇó Ko vpi┼íete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko od┼íteje od cene va┼íega naro─Źila. Ostane znesek, ki ga je potrebno ┼íe poravnati.

Postopek nakupa

I. Izbira izdelka: Na spletni strani www.lepasem.si izberite izdelek in kliknite na povezavo ÔÇŁDodaj v ko┼íaricoÔÇŁ. Sistem te obvesti, da je bil izdelek uspe┼íno dodan v ko┼íarico. ─îe ┼żelite nadaljevati nakupovanje, kliknite levo povezavo ÔÇŁNadaljuj z nakupovanjem ÔÇŁ in se vrnete nazaj v spletno trgovino. ─îe ┼żelite zaklju─Źiti nakup, kliknite desno povezavo ÔÇŁZaklju─Źi nakupÔÇŁ in sistem vas pripelje v nakupovalno ko┼íarico.

II. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne ko┼íarice: Na spletni strani www.lepasem.si se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne ko┼íarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prika┼żejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno ko┼íarico. ─îe ┼żeli uporabnik odstraniti dolo─Źen izdelek iz nakupovalne ko┼íarice, mora klikniti na ikono ko┼íarice in kri┼żec ÔÇŁodstraniÔÇŁ. ─îe ┼żeli uporabnik dodati dolo─Źen izdelek v ko┼íarico, mora klikniti na povezavo ÔÇŁNadaljujte z nakupiÔÇŁ. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino.

III. Nakupovalna ko┼íarica: Za dokon─Źanje naro─Źila morate izpolnite potrebna polja.

 • 1. Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so ozna─Źeni z rde─Źo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, po┼ítno ┼ítevilko in  tel. ┼ítevilko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaklju─Źek naro─Źila ter dostavo izdelka.
 • 2. Stro┼íek dostave: Podjetje Melita Meznari─Ź s.p., ima za potrebe po┼íiljanje paketov sklenjeno pogodbo z dostavno slu┼żbo GLS.
 • 3. Na─Źin pla─Źila: Izbira se lahko med ┼ítirimi na─Źini pla─Źila: Pla─Źilo po povzetju, pla─Źilo po predra─Źunu, Paypal pla─Źilo, pla─Źilo s kreditno kartico preko aplokacije Stripe.
 • 4. Kuponi: ─îe ima uporabnik veljaven kupon za popust jo vpi┼íe v ustrezno polje in klikne gumb potrdi.
 • 5. Pregled naro─Źila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno ko┼íarico. Cena izdelka, stro┼íek po┼ítnine,  vrednost brez DDV-ja in skupni stro┼íek za pla─Źilo so razvidni v nakupovalni ko┼íarici, ┼íe preden se zaklju─Źi naro─Źilo.

IV. Zaklju─Źek naro─Źila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, na─Źin pla─Źila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne ko┼íarice. Uporabnik potrdi naro─Źilo s klikom na gumb ÔÇśOddaj naro─ŹiloÔÇŁ. ─îe je bilo naro─Źilo uspe┼íno zaklju─Źeno, se na spletni strani izpi┼íe tekst  ÔÇŁVa┼íe naro─Źilo je bilo uspe┼íno. Hvala vam za nakup! ┼átevilka va┼íega naro─Źila je: xxxx.ÔÇŁ

Postopek obve┼í─Źanja o nakupu

 • Po oddaji naro─Źila kupec prejme obvestilo po elektronski po┼íti, da je naro─Źilo sprejeto. 
 • Melita Meznari─Ź s. p. lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja to─Źnosti dobave pokli─Źe kupca na njegovo kontaktno telefonsko ┼ítevilko. 
 • Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizi─Źne osebe, le da na zaklju─Źku nakupa vpi┼íe ┼íe naziv podjetja in dav─Źno ┼ítevilko podjetja. Prav tako so enake mo┼żnosti pla─Źila. 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

 • Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potro┼ínik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@lepasem.si ali po kak┼ínem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporo─Źi, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odlo─Źitev. Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo si lahko prenesete s klikom TUKAJ
 • Potro┼ínik mora najkasneje v 14 dneh po sporo─Źilu o odstopu od naro─Źila podjetju vrniti blago. Potro┼ínik vrne blago na naslov: Melita Meznari─Ź, Medribnik 6a, 2282 Cirkulane. Edini stro┼íek, ki bremeni potro┼ínika v zvezi z odstopom od naro─Źila, je neposredni stro┼íek vra─Źila blaga. 
 • Potro┼ínik mora artikel vrniti prodajalcu nepo┼íkodovan in v nespremenjeni koli─Źini, razen ─Źe je artikel uni─Źen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova koli─Źina zmanj┼íala, ne da bi bil za to kriv potro┼ínik. 
 • Potro┼ínik ob vra─Źilu blaga po┼ílje tudi ra─Źun za blago in osebne podatke ter transakcijski ra─Źun, na katerega ┼żeli prejeti vrnjeno pla─Źilo. Vra─Źilo pla─Źila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. 
 • Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila kori┼í─Źena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upo┼ítevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vpla─Źani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. 

Odgovornost za stvarne napake
Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost pre┼íla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se poka┼żejo potem, ko je nevarnost pre┼íla na kupca, ─Źe so posledica vzroka, ki je obstajal ┼że pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upo┼íteva.

 Varnost

Melita Meznari─Ź s.p., uporablja ustrezna tehnolo┼íka in organizacijska sredstva za za┼í─Źito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter pla─Źil.

Komunikacija

Melita Meznari─Ź s.p., bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, ─Źe temu uporabnik izrecno privoli. Oglasna elektronska in/ali SMS sporo─Źila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo ozna─Źena kot oglasna sporo─Źila,
 • po┼íiljatelj bo jasno razviden,
 • razli─Źne akcije, promocije in druge tr┼żne tehnike, bodo ozna─Źene kot tak┼íne.

Prav tako bodo jasno dolo─Źeni pogoji udele┼żbe v njih:

 • jasno bo predstavljen na─Źin odjave od prejemanja oglasnih sporo─Źil,
 • ┼żeljo uporabnika, da ne ┼żeli prejemati oglasnih sporo─Źil, bo Melita Meznari─Ź s.p. izrecno spo┼ítovala. 

Ocene, mnenja in priporo─Źila

 • Mnenja, ocene in priporo─Źila, ki jih kupci napi┼íejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
 • Melita Meznari─Ź s.p. omogo─Źa, da mnenje napi┼íe katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokon─Źno objavo pa jih prodajalec pregleda. Melita Meznari─Ź s.p. ne bo objavila mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli ┼żaljivi, neprimerni ali ki po oceni prodajalca ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
 • Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in prodajalcu dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Prodajalec ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati ─Źasovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu prodajalca, vklju─Źno z objavo v oglasih ali drugih marketin┼íkih komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizklju─Źno in ─Źasovno neomejeno prena┼ía na prodajalca.

Pravno obvestilo 
Spletna trgovina Lepa sem in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafi─Źni in video elementi na spletni strani so za┼í─Źiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Omejitev odgovornosti

Melita Meznari─Ź s.p. se po svojih najbolj┼íih mo─Źeh trudi zagotoviti a┼żurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Prodajalec v─Źasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo prodajalec kupca obvestil o spremembah in mu omogo─Źil odstop od pogodbe ali zamenjavo naro─Źenega artikla.

Izklju─Źitev odgovornosti
Pridr┼żujemo si pravico onemogo─Źiti spletno stran ali onemogo─Źiti dostop do nje zaradi tehni─Źnih ali drugih te┼żav in vzdr┼żevanja, kar pomeni tudi onemogo─Źenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehni─Źnih te┼żav na spletni strani si pridru┼żujemo pravico preklicati oddana naro─Źila, katere je tehni─Źna napaka prizadela. V primeru preklica naro─Źil vas bomo obvestili v najkraj┼íem mo┼żnem ─Źasu in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno za┼í─Źito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Prito┼żbe in spori
Melita Meznari─Ź s.p. spo┼ítuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potro┼ínikov. Melita Meznari─Ź s.p. se po vseh mo─Źeh trudi izpolnjevati svojo dol┼żnost vzpostaviti u─Źinkovit sistem obravnavanja prito┼żb in dolo─Źiti osebo, s katero se, v primeru te┼żav, kupec lahko pove┼że telefonsko ali po elektronski po┼íti.

Prito┼żba se odda prek e-po┼ítnega naslova info@lepasem.si. Postopek obravnave prito┼żbe je zaupen. Melita Meznari─Ź s.p. bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela prito┼żbo, sporo─Źila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obve┼í─Źala o poteku postopka.

Melita Meznari─Ź s.p. se zaveda, da je bistvena zna─Źilnost potro┼íni┼íkega spora, vsaj kar zadeva sodno re┼íevanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stro┼íki, ki nastanejo pri re┼íevanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potro┼ínik ne spro┼żi spora pred sodi┼í─Źem. Zato si Melita Meznari─Ź s.p. prizadeva po svojih najbolj┼íih mo─Źeh, da se morebitni spori re┼íijo sporazumno.

V primeru sodnega re┼íevanja sporov je pristojno sodi┼í─Źe po stalnem prebivali┼í─Źu potro┼ínika. 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega re┼íevanja potro┼íni┼íkih sporov kot pristojnega za re┼íevanje potro┼íni┼íkega spora, ki bi ga potro┼ínik lahko spro┼żil v skladu z Zakonom o izvensodnem re┼íevanju potro┼íni┼íkih sporov. PodjetjeMelita Meznari─Ź s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogo─Źa spletno trgovino na obmo─Źju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno re┼íevanje potro┼íni┼íkih sporov (SRPS). Platforma je na voljo potro┼ínikom na povezavi TUKAJ

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.